1. Kan vegetarianer och veganer äta era produkter?

Philadelphias produkter kan ätas av vegetarianer. Veganer kan dock inte äta Philadelphia eftersom produkten framställs av komjölk.

2. Vad innehåller Philadelphia?

De grundläggande ingredienserna i Philadelphia är mjölk, grädde och stabiliseringsmedel. De smaksatta varianterna innehåller även andra ingredienser som t.ex. vitlök, kryddor eller gräslök.På varje förpackning finns en innehållsförteckning över de ingredienser som ingår.

3. Jag är gravid, kan jag äta Philadelphia?

Gravida kan äta Philadelphia eftersom det är en pastöriserad produkt. Gravida kvinnor rekommenderas att inte äta opastöriserad ost.

4. Innehåller Philadelphia vete, ägg eller soja?

Philadelphia är en färskost och innehåller mjölk - inte nötter, vete, ägg eller soja. Läs dock alltid på förpackningen innan du provar våra produkter om du känner dig osäker.

5. Innehåller Philadelphia gluten?

Philadelphia innehåller inte gluten.

6. Varför finns det ibland vätska på osten?

Den klara vätska som ibland finns ovanpå en färskost är resultatet av syneresis. Det är en normal process där en liten mängd vätska separerats från osten. Det påverkar inte smaken och vätskan kan blandas in i osten eller hällas av beroende på vad du föredrar.

7. Använder ni genmanipulerade ingredienser?

Vi använder inte genmanipulerade ingredienser. Vi använder bara ingredienser som lever upp till våra strikta säkerhets- och kvalitetskrav, relevanta juridiska krav samt de krav som kunder och konsumenter ställer.

8. Hur mycket fett, salt och energi innehåller Philadelphia?

Det varierar. För de senast uppdaterade innehållsförteckningarna för respektive produkt, vänligen se våra förpackningar eller läs på produktsidorna på vår webbsida.

9. Hur tillverkar man Philadelphia?

Först testas mjölkens kvalitet och renhet, sedan pastöriseras den så att alla skadliga mikroorganismer dör. Efter det startar en homogeniseringsprocess där mjölken pressas genom små hål så att mjölkfettet fördelas jämnt, sedan kyls mjölken ner.Mjölken ska ha en viss surhetsgrad för att bakterier ska få svårt att växa i den färdiga osten, därför värms den försiktigt upp innan man börjar tillsätta mikroorganismerNu ska mjölken fermenteras och fler mikroorganismer tillsätts - så det naturliga sockret (laktosen) i mjölken förvandlas till mjölksyra. När mängden syra ökar får mjölken gradvis en mjuk och fin konsistens. Vid framställningen av ostar som Philadelphia är den mjuka ostmassan skuren så att vasslet separeras från ostmassan. Slutligen hettas osten upp för att den ska få rätt konsistens och textur. Vid det här stadiet är den grundläggande processen i tillverkningen klar. Fler ingredienser kan tillsättas beroende på vilken ost som framställs.Till exempel: Salt - för att osten ska smaka mer.Stabiliseringsmedel - för att osten ska hålla formen och för att förhindra att vasslet separerar sig.Smaksättning - Gräslök, vitlök, örter med mera kan adderas till den förberedda osten innan den paketeras.

10. Hur länge håller en öppnad förpackning?

En Philadelphiaost bör ätas inom 5 dagar när förpackningen öppnats.

11. Kan jag frysa in Philadelphia?

Vi rekommenderar inte att man fryser Philadelphia, eftersom processen bryter sönder ostens textur och skapar en undermålig produkt. Men, både ugnsbakade och kalla cheesecakes kan frysas in. Dock ska man vara medveten om att texturen på en upptinad cheesecake kan skilja sig från texturen på den icke frysta.

12. Vad kan jag använda Philadelphia till?

Philadelphia är en fantastiskt mångsidig produkt som passar lika bra som pålägg på smörgåsen, till snittar, som i matlagning och bakning. Philadelphia kan kombineras med alla möjliga typer av maträtter - från aptitretare till desserter. Philadelphia passar utmärkt till såväl kalla som varma rätter, från sött till salt - ja det är bara fantasin som sätter gränser för vad Philadelphia kan användas till i matväg.Med Philadelphia kan du baka fantastiska cheesecakes, dekorera cupcakes eller morotskakor. Philadelphia kan enkelt förvandlas till en utsökt sås, en krämig dip eller god och värmande soppa. Se gärna vår receptsida för mer inspiration.TIPS: För att Philadelphia lätt ska kunna blandas med andra ingredienser är det bra om osten får rumstemperatur innan du använder den.

13. Hur gör jag en perfekt cheesecake?

Att baka en Philadelphia cheesecake är inte så svårt som man kan tro. Du hittar många recept på fantastiska cheesecakes på vår hemsida. Där förklarar vi också steg för steg hur du går tillväga för ett perfekt resultat.

14. Hur ser Philadelphias historia ut? Och vad heter Philadelphias skapare?

Den amerikanska mejeriarbetaren William Lawrence producerade den första färskosten 1872. 1880 började han distribuera sin ost i aluminiumfolie under namnet The Empire Company. Han kallade osten Philadelphia efter staden som ansågs vara 'ursprunget' för mat av god kvalitet. 1903 köpte the Phenix Cheese Company från New York hela verksamheten tillsammans med varumärket Philadelphia. Produktionen och varumärket utvecklades ytterligare när Phenix slogs ihop med the Kraft Cheese Company 1928, då man även gick över till effektivare och mer pålitliga tillverkningsprocesser. Idag är Philadelphia ett av världens mest kända varumärken i dagligvaruhandeln.