Apelsincheese­cake med lussebullar
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 270 '
8

Ingredienser

  • Hel cheesecake:
  • 300 g lussebullar
  • 50 g smör
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 apelsiner
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl pistagenötter, hackade
  • Cheesecake i glas (4 port)
  • 2-3 lussebullar
  • 25 g smör
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 apelsiner
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl pistagenötter, hackade
  • Fyllda lussebullar (4 st)
  • 4 lussebullar
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 apelsin, skalet
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • sockerlag, till pensling
  • 0.5 dl pistagenötter, hackade

Gör så här:

  • Hel cheesecake:
    Klä en springform med bakplåtspapper.
  • Mixa lussebullarna till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med smulet till en formbar massa. Fördela i botten på formen och tryck ut ordentligt.
  • Riv skalet från båda apelsinerna och pressa saften från 0.5 apelsin. Skär resten av apelsinerna till filéer och spara till garnering.
  • Vispa samman vispgrädde, Philadelphia, rivet apelsinskal och apelsinsaft till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den cheesecakesmeten i formen och låt stelna i frysen, gärna 4 h.
  • Garnera med apelsinfiléerna och hackade pistagenötter.
  • Cheesecake i glas:
    Mixa lussebullarna till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med smulet till en formbar massa. Fördela i botten på 4 glas.
  • Riv skalet från apelsinen och pressa saften från 0.25 apelsin. Skär resten av apelsinen till filéer och spara till garnering.
  • Vispa samman vispgrädde, Philadelphia, rivet apelsinskal och apelsinsaft till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den cheesecakesmeten i glasen och låt stelna i kylskåp.
  • Garnera med apelsinfiléerna och hackade pistagenötter.
  • Fyllda lussebullar:
    Skär lussebullarna på längden så det blir en botten och ett lock.
  • Vispa samman vispgrädde, Philadelphia, rivet apelsinskal till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den cheesecakesmeten i glasen och låt stelna i kylskåp.
  • Bred ut cheesecakekrämen på lussebullarna och lägg på locket. Pensla med lite sockerlag och strö över hackade pistagenötter.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 4175,0 kj
kcal 997,0 kcal
Fett 74,4 g
Kolhydrater 61,4 g
Proteiner 19,6 g
Fiber (Englyst) 3,7 g