Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Blåbärscheesecake
Förberedelsetid
 30 '
Totaltid
 270 '
14
Ingredienser
Botten:
300 g
digestivekex
100 g
smör
Fyllning:
600 g
Philadelphia Original
6 st
gelatinblad
2 tsk
vaniljpulver
400 g
blåbär
1 dl
svartvinbärssaft
, utblandad
100 g
rörsocker
2.5 dl
vispgrädde
Dekoration:
björnbär, ätbara violer och
blåbär
Gör så här:
För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.
Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält
smöret
i en kastrull. Smula
kexen
fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda
smöret
och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning: Lägg
gelatinblad
i kallt vatten i ca 10 min. Värm upp
svartvinbärssaften
och smält
gelatinet
i saften. Låt svalna. Krossa 300 g av
blåbären
och blanda ned i skålen tillsammans med
svartvinbärssaft
. Lägg
Philadelphia
i en skål och rör med en sked. Blanda i
vaniljpulvret
och
rörsockret
Blanda ned ytterligare 50 g av okrossade
blåbär
och den vispade
grädden
. Häll i blandningen i botten och låt stå i kylen i minst fyra timmar.
Dekoration: Ta bort kanten på formen när fyllningen har stelnat och lägg kakan på ett fat. Dekorera med björnbär, violer och resten av
blåbären
.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1483,9 kj
kcal
354,4 kcal
Fett
26,1 g
Kolhydrater
23,9 g
Proteiner
5,0 g
Du kanske
också gillar
Taco-pizza med Philadelphia
Bananbröd med Philadelphia
Familjens enkla carbonara med Philadelphia
Se alla recept