Cheesecake mango och hallon
No Video
  • Förberedelsetid 20 '
  • Totaltid 200 '
12

Ingredienser

  • 150 g digestivekex
  • 125 g smör
  • 525 g Philadelphia Original
  • 3 dl yoghurt
  • 0.5 vaniljstång
  • 1 citron
  • 1 nypa salt
  • 6 blad gelatin
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten
  • 1 mango
  • 70 g mosad mango
  • färska myntablad
  • hallon

Gör så här:

  • Lägg digestivekexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck in allt i fyrkantig form försedd med bakplåtspapper (ø 26 cm).
  • Blanda Philadelphia, yoghurt och citronsaft med visp.
  • Låt gelatinbladen svälla i 1 ½ dl kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt sockret och värm allt medan du rör om, tills gelatinet och sockret löser sig. Rör snabbt in det i Philadelphia-krämen.
  • Häll i krämen i formen; låt stå kallt i minst 3 timmar. Innan du serverar, dekorera kakan med mosade mangon, den färska mangon, hallonen och myntabladen.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1536,8 kj
kcal 367,0 kcal
Fett 20,1 g
Kolhydrater 27,6 g
Proteiner 20,3 g