Cheesecake med bär
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 510 '
16

Ingredienser

  • Botten:
  • 150 g digestivekex
  • 50 g smör (smältes)
  • Fyllning:
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g Philadelphia Original
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • Färska bär till garnering

Gör så här:

  • Smält smöret i en kastrull. Krossa digestivekexen fint (gärna i matberedare) och blanda de krossade kexen med det smälta smöret. Rör ihop till en jämn blandning. Klä botten på springformen med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
  • Separera äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt.
  • Blanda Philadelphiaosten med vaniljsockret. Rör samman blandningen med äggulorna och sockret. Gärna med elvisp.
  • Vispa grädden separat och rör försiktigt ner den i ägg- och ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i smeten. Häll ner smeten i formen och ställ den i frysen över natten.
  • Ta ut cheesecaken och ställ den i rumstemperatur ca. 1 timme innan den ska avnjutas och dekorera med färska bär enligt önskemål.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion