Cheesecake­bollar
No Video
  • Förberedelsetid 40 '
  • Totaltid 280 '
24

Ingredienser

  • 10 st digestivekex
  • 300 g Philadelphia Original
  • 50 g rumstempererat smör
  • 5 dl florsocker
  • 300 g mörk choklad
  • 3 tsk neutral olja

Gör så här:

  • Mixa samman digestivekex, Philadelphia, smör och florsocker till en jämn smet. Ställ i frysen för att stelna minst 4 h men helst över natten.
  • Rulla till jämnstora bollar och ställ på en bakplåtspapperklädd bricka som får plats i frysen.
  • Grovhacka den mörka chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Blanda ner neutral olja och låt svalna innan du doppar dina cheesecakebollar i den.
  • Lättast doppar du dina cheesecakebollar i den smälta chokladen med hjälp av två gafflar. Se till så att så mycket överflödig choklad som möjligt rinner av cheesecakebollen innan du ställer tillbaka den på den kalla brickan.
  • Förvara i kyl eller frys fram till servering.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 763,9 kj
kcal 182,4 kcal
Fett 9,7 g
Kolhydrater 21,5 g
Proteiner 1,8 g
Fiber (Englyst) 1,1 g