Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Cheesecakebollar
Förberedelsetid
 40 '
Totaltid
 280 '
24
Ingredienser
10 st
digestivekex
300 g
Philadelphia Original
50 g
rumstempererat
smör
5 dl
florsocker
300 g
mörk choklad
3 tsk
neutral
olja
Gör så här:
Mixa samman
digestivekex
,
Philadelphia
,
smör
och
florsocker
till en jämn smet. Ställ i frysen för att stelna minst 4 h men helst över natten.
Rulla till jämnstora bollar och ställ på en bakplåtspapperklädd bricka som får plats i frysen.
Grovhacka den
mörka chokladen
och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Blanda ner neutral
olja
och låt svalna innan du doppar dina cheesecakebollar i den.
Lättast doppar du dina cheesecakebollar i den smälta
chokladen
med hjälp av två gafflar. Se till så att så mycket överflödig
choklad
som möjligt rinner av cheesecakebollen innan du ställer tillbaka den på den kalla brickan.
Förvara i kyl eller frys fram till servering.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
763,9 kj
kcal
182,4 kcal
Fett
9,7 g
Kolhydrater
21,5 g
Proteiner
1,8 g
Fiber (Englyst)
1,1 g
Du kanske
också gillar
Jordgubbscheesecake
Mustig och grön soppa
Grön, mångsidig spread
Se alla recept