Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Familjens enkla carbonara med Philadelphia
Förberedelsetid
 20 '
Totaltid
 20 '
4
Ingredienser
400 g
spagetti
200 g
pancetta
eller bacon, skuren i små bitar
300 g
Philadelphia Original
50 g
parmesanost
, finriven
svartpeppar
salt
Gör så här:
Koka
spagettin
2 minuter kortare än vad som står angivet på förpackningen. Reservera pastavatten vid sidan av.
Stek
pancettan/bacon
i en stekpanna tills den blivit krispig. Lägg åt sidan och låt fettet vara kvar i pannan.
Sätt på värmen på stekpannan och häll i 2 dl av pastavattnet. Häll av
spagettin
och lägg i pannan tillsammans med
pancettan
. Låt koka i ca 2-3 minuter, och addera eventuellt lite mer pastavatten om det behövs. Salta och peppra.
Tillsätt
Philadelphia
och
parmesanost
till pannan, ta bort från värmen, och blanda runt tills du har en krämig pasta. Tillsätt ytterligare lite pastavatten ifall det behövs.
Servera med lite riven
parmesan
och nymalen
svartpeppar
.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
2918,8 kj
kcal
697,0 kcal
Fett
33,7 g
Kolhydrater
74,6 g
Proteiner
28,1 g
Fiber (Englyst)
5,2 g
Du kanske
också gillar
Exotisk cheesecake
Krämig pasta med rökt lax
Krämig pasta prosciutto
Se alla recept