Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Jordgubbscheesecake
Förberedelsetid
 50 '
Totaltid
 290 '
16
Ingredienser
Botten:
300 g
digestivekex
100 g
smör
Fylling:
900 g
Philadelphia Original
10 st
gelatinblad
2.5 dl
vispgrädde
250 g
florsocker
100 g
rörsocker
1 st
apelsin
, juicen och skalet
2 tsk
vaniljpulver
250 g
jordgubbar
100 g
rabarber
, kokt
Dekoration:
blåbär
, jordgubbar och hallon.
Gör så här:
För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.
Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält
smöret
i en kastrull. Smula
kexen
fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda
smöret
och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning: Lägg
gelatinbladen
i kallt vatten i ca 10 min. Koka
rabarbern
med
rörsockret
i ca 10 min. Krama vattnet ur
gelatinbladen
och låt smälta i
rabarbern
, låt sedan svalna. Häll
Philadelphia
,
apelsinjuicen
, skalet,
vaniljpulvret
och
florsockret
i en skål och blanda till en slät smet. Addera den vispade
grädden
. Mosa nästan alla
jordgubbar
, ca 200 g, och blanda med
rabarbern
. Tillsätt en nypa
socker
till. Rör ned jordgubbsblandningen i
Philadelphia
-smeten och häll allt över botten. Låt svalna i kylen i minst fyra timmar.
Dekoration: När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Dekorera med
blåbär
, resten av jordgubbarna och hallon.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1698,3 kj
kcal
405,6 kcal
Fett
26,8 g
Kolhydrater
35,4 g
Proteiner
4,9 g
Du kanske
också gillar
Cheesecake i glas med Dots & hallon
Snabb Hallonglass
Flower power Cheesecake
Se alla recept