Krämig Caprese pasta
No Video
  • Förberedelsetid 20 '
  • Totaltid 45 '
6

Ingredienser

  • 400 g pasta, t.ex. Farfalle
  • 170 g Philadelphia Vitlök & Örter
  • 100 g grädde
  • 40 g riven parmesan
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • en näve färska basilikablad, hackade
  • 50 g mozzarella, riven
  • matolja till smörjning av ugnsformen

Gör så här:

  • Förvärm ugnen till 180 °C (160 °C fläktugn). Smörj ugnsformen.
  • Koka pastan i lättsaltat vatten enligt paketets anvisningar. Häll av vattnet.
  • Värm försiktigt upp Philadelphia i en stor kastrull på medelhög värme och tillsätt grädden. Rör i grädden allteftersom Philadelphiaosten smälter, och rör om till en slät kräm/sås.
  • Tillsätt kokt pasta, parmesan, tomater och hälften av basilikan i kastrullen med Philadelphia-såsen, och vänd runt med en slev tills allt har blandats.
  • Häll över pastablandningen i den smörjda ugnsformen och toppa med mozzarella. Grädda i 25 minuter eller tills gratängen fått en lätt gyllenbrun färg.
  • Dekorera med färsk basilika.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1612,2 kj
kcal 385,0 kcal
Fett 14,5 g
Kolhydrater 52,1 g
Proteiner 13,9 g
mättat fett 8,4 g
Natrium 0,3 g
Fiber (Englyst) 2,8 g
sockerarter 3,3 g