Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Krämig och het rotfruktssoppa
Förberedelsetid
 20 '
Totaltid
 40 '
4
Ingredienser
BASRECEPT:
ca 300 g ugnsrostade
rotfrukter
, t.ex. morötter, sötpotatis, palsternacka (se nedan)
1,2 l
vatten
(3 dl per person)
2 st
grönsaksbuljongtärningar
300 g
Philadelphia Original
TOPPING:
2 msk
olivolja
extra virgin
några droppar hot sås, t.ex. Srirascha eller
tabasco
hot sauce
timjan
, färsk
Gör så här:
Skala och skär rotfrukterna i bitar och lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt, peppar och örter och ringla över olivolja. Ugnsrosta rotfrukterna i mitten av ugnen på 225°C tills de blivit mjuka.
Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna.
Lägg i de ugnsrostade grönsakerna i buljongen och mixa med en mixerstav. Lägg i en stor klick Philadelphia och fortsätt mixa till en slät och krämig konsistens.
Smaka av soppan med salt och peppar och servera med topping samt en klick Philadelphia.
Tips
Tips
Denna soppa är perfekt när man har rotfrukter över från gårdagens middag. Ett enkelt och gott basrecept där Philadelphia tillför krämighet, och som kan kombineras och smaksättas med det man har hemma.
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1231,3 kj
kcal
294,0 kcal
Fett
23,3 g
Kolhydrater
15,0 g
Proteiner
5,3 g
Fiber (Englyst)
2,6 g
Du kanske
också gillar
Cheesecakeglass på prickiga bananer
Krossad potatis med Philadelphia och bacon
Krämig avokadopasta
Se alla recept