Krämig tryffelpasta med hyvlad champinjon
No Video
  • Förberedelsetid 10 '
  • Totaltid 15 '
4

Ingredienser

  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vatten (eller vitt vin)
  • 150 g Philadelphia Tryffel
  • 350 g färsk pasta (t.ex. fettucine, pappardelle, tagliatelle)
  • 200 g grillad paprika (finns på burk), strimlad
  • 3 st champinjoner, sköljda och tunt hyvlade/skivade
  • gräslök, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  • Koka upp pastavatten med salt i en kastrull.
  • Stek löken i olja i en djup stekpanna/kastrull, låt steka tills den blivit mjuk.
  • Häll på 1 dl vatten (eller vitt vin) i löken. Rör i Philadelphia Tryffel och smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan enligt instruktioner på paket, häll av vattnet.
  • Lägg över pastan i Philadelphia-såsen, vänd runt.
  • Servera i djupa tallrikar och toppa med paprika och champinjoner. Toppa med hackad gräslök och svartpeppar.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2266,5 kj
kcal 541,3 kcal
Fett 20,5 g
Kolhydrater 69,9 g
Proteiner 16,7 g
Fiber (Englyst) 4,2 g