Minicheese­cakes på cookies
No Video
  • Förberedelsetid 20 '
  • Totaltid 210 '
12

Ingredienser

  • Chocolate chip cookies:
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.75 dl brunt farinsocker
  • 1 ägg, rumstempererat
  • 4.25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk maizena
  • 200 g mörk choklad, grovhackad
  • 12 muffinsformar
  • Vaniljcheesecake:
  • 400 g Philadelphia Original
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk äkta vaniljpulver
  • 1.5 dl vispgrädde
  • chocolate chip cookies, till garnering

Gör så här:

  • Chocolate chip cookies

    Grovhacka den mörka chokladen.
  • Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  • Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  • Blanda i resten av ingredieserna, förutom den grovhackade chokladen, och arbeta snabbt ihop till en deg. Avsluta med att ha i den hackade chokladen och arbeta snabbt ihop degen tills chokladen är jämnt fördelad. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fördela 12 muffinsformar på en muffinsplåt och fördela degen i dem. Tryck ut degen så att du får en jämn botten.
  • Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 10 minuter. Bottnarna kommer att svälla lite i ugnen, medan de fortfarande är varm kan du försiktigt platta till dem med t.ex botten av ett glas.
  • Låt bottnarna svalna helt innan du fyller formarna med cheesecakefyllning.
  • Cheesecake:

    Vispa ihop Philadelphia, strösocker och vaniljpulver till en jämn och krämig smet.
  • Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner den i den krämiga Philadelphiasmeten. Fördela smeten i muffinsformarna och låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar för att stelna innan servering.
  • Garnera gärna med chocolate chip cookies vid servering.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2152,8 kj
kcal 514,1 kcal
Fett 32,1 g
Kolhydrater 48,8 g
Proteiner 6,2 g
Fiber (Englyst) 1,9 g