Oreo cheesecake med dulce de leche
No Video
  • Förberedelsetid 40 '
  • Totaltid 340 '
12

Ingredienser

  • Botten:
  • 308 g Oreo-kex, (2 paket)
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 154 g Oreo-kex, (1 paket)
  • 600 g Philadelphia Original, kylsåpskall
  • 4 dl vispgrädde, kylsåpskall
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 burk karamelliserad mjölk, (dulce de leche)
  • Topping:
  • 3 bitar Oreo-kex, krossade

Gör så här:

  • Botten: Mixa kexen i en matberedare eller en stavmixer till ett fint smul. (Eller krossa i en fryspåse med hjälp av en kavel).
  • Smält smöret i en kastrull och häll över de krossade kexsmulorna. Blanda ihop till en kexmassa.
  • Tryck ut kexmassan i botten på springformen (23 cm) och packa det så tätt du bara kan med hjälp av baksidan av en sked. Ställ in formen i frysen en stund.
  • Häll över den karamelliserade mjölken (dulce de leche) och bred ut jämnt över botten med en slickepott eller sked. (Tryck ned några sönderbrutna kex i fyllningen om du vill för att få extra överraskande kakor i din cheesecake) Ställ in i frys medan du gör fyllningen.
  • Vispa ihop Philadelphia och vispgrädden med en elvsip. Fyllningen ska bli tjock och krämig.
  • Sikta ner florsocker och vaniljsocker ochvänd försiktigt samman allt med hjälp avslickepotten.
  • Ta ut botten ur frysen och bred utfyllningen över botten i springformen i ettså jämnt lager som möjligt.
  • Plasta in springformen och ställ tillbakaden i kylskåpet. Låt cheesecaken stå ikylskåpet i ca 4 h.
  • Ta ut och toppa med Oreosmulor.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2323,4 kj
kcal 554,8 kcal
Fett 35,2 g
Kolhydrater 52,7 g
Proteiner 6,8 g
Fiber (Englyst) 1,1 g