Philadelphia cheesecake med friska bär
No Video
  • Förberedelsetid 35 '
  • Totaltid 275 '
10

Ingredienser

  • Botten:
  • 250 g digestivekex
  • 80 g smör
  • Fyllning:
  • 800 g Philadelphia Original, rumstempererad
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 gelatinblad
  • 100 g florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • Dekoration:
  • 200 g färska bär (exempelvis jordjubbar, hallon, blåbär)
  • Använd en springform med 24 cm diameter.
  • Klipp ut en cirkel från ett bakplåtspapper och lägg den i botten på springformen.

Gör så här:

  • Botten: Smält smöret. Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och rör ihop ingredienserna. Tryck ner blandningen i springformen. Sätt formen i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  • Fyllning: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm 1 dl av vispgrädden i 10–15 sekunder i mikrovågsugn eller i en liten stekpanna, krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i vispgrädden. Rör tills blandningen har svalnat. Rör ihop florsockret, Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål, tills att blandningen blir mjuk. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Vispa resten av vispgrädden tills att du får små toppar på grädden. Vänd ner den vispade grädden i ostkrämen. Blanda försiktigt. Fördela blandningen över kexbottnen i springformen. Täck springformen med plastfolie och låt den stå i kylskåpet i 4 timmar eller tills att kakan har satt sig.
  • Dekoration: Garnera din cheesecake med valfria bär.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1819,9 kj
kcal 434,6 kcal
Fett 30,6 g
Kolhydrater 31,4 g
Proteiner 7,8 g