Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Philadelphia-bites
Förberedelsetid
 30 '
Totaltid
 210 '
16
Ingredienser
4 dl
cornflakes
25 g
smör
1 dl
jordnötssmör
1
banan
300 g
Philadelphia Original
1 dl
strösocker
1 dl
vispgrädde
300 g
mörk choklad
, t ex Marabou Premium
3 tsk
neutral
olja
, t ex rapsolja
Gör så här:
Mixa
cornflakes
till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer.
Smält
smöret
i en kastrull och blanda sedan
smöret
med cornflakessmulet och
jordnötssmöret
till en formbar massa.
Klä en fyrkantig form (15x25 cm) med bakplåtspapper och tryck ut cornflakesmassan i botten på formen. Ställ formen i kylen medan du förbereder fyllningen.
Mosa
bananen
till en slät puré och vispa den med
Philadelphia
och
strösocker
till en jämn smet.
Vispa
vispgrädden
i en separat skål och vänd försiktigt ner den i
Philadelphiasmeten
.
Häll cheesecakesmeten i formen och släta ut till en jämn yta. Låt stå i frysen i minst 3 timmar innan du skär upp den i bitar och täcker i
choklad
.
Hacka
chokladen
grovt och smält den försiktigt över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Rör i
oljan
i
chokladen
och låt svalna något, men låt den fortfarande ha kvar en rinnig konsistens när du ska täcka dina
Philadelphia
-bites i choklad.
Lägg
Philadelphiabitarna
på ett galler med en ren, djup plåt under så att du kan återanvända
chokladen
. Häll
chokladen
över bitsen när de fortfarande är kalla och använd en palett, sked eller kniv för att jämna ut ytan.
Ta loss
Philadelphiabitarna
från gallret när
chokladen
börjat stelna och ställ dem på ett serveringsfat.
Servera direkt eller förvara i kylskåp eller frys in.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1108,9 kj
kcal
264,8 kcal
Fett
15,7 g
Kolhydrater
25,6 g
Proteiner
4,1 g
Fiber (Englyst)
1,9 g
Du kanske
också gillar
Bakad sötpotatis m getostkräm
Krämig vegolasange
Krämig halloumiburgare
Se alla recept