Smördegs­bägare med cheesecake
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 30 '
6

Ingredienser

  • Smördegsbägare:
  • 1 rulle smördeg (250-300 g)
  • 1 muffinsformsplåt
  • 1 msk smör eller matolja, till pensling
  • 1 ägg, till pensling
  • Cheesecakebollar:
  • 200 g Philadelphia Original
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 10 g vaniljpulver
  • 350 g digestivekex, krossade
  • Servering:
  • chokladsås
  • 50 g hallon

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader. Skär smördegen i smala remsor och linda runt baksidan av en oljad muffinsplåt, så att det blir som 6 st skålar.
  • Vispa ägget och pensla smördegen. Baka i ugnen ca 10 min eller tills skålarna fått färg. Låt skålarna svalna något men ta loss dem från från muffinsformen medan de fortfarande är varma, annars kan de fastna.
  • Vispa Philadelphia, vaniljpulver och florsocker. Vispa grädden hårt i en separat skål, och vänd försiktigt ihop Philadelphiasmeten med grädden.
  • Krossa digestivekexen och rör ner smulet i Philadelphiasmeten i omgångar tills du fått en formbar kräm. Spara lite digestivesmul på ett fat att rulla bollarna i.
  • Rulla krämen till bollar, servera på en gång eller ställ in i frysen för en cheesecakeglass.
  • Lägg cheesecakebollarna i smördegsbägarna innan servering, toppa med chokladsås och hallon.

TipsTips

  • Lägg cheesecakebollarna i frysen och servera som glass.

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 3669,7 kj
kcal 876,3 kcal
Fett 70,5 g
Kolhydrater 49,7 g
Proteiner 8,3 g
Fiber (Englyst) 3,1 g