Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Sommarcheesecake
Förberedelsetid
 30 '
Totaltid
 270 '
14
Ingredienser
Botten:
300 g
digestivekex
100 g
smör
Fyllning:
800 g
Philadelphia Original
2.5 dl
vispgrädde
250 g
florsocker
100 g
naturell yoghurt
2 tsk
vaniljsocker
10
gelatinblad
0.5 dl
vatten
ev. pressad saft från 1
lime
om du vill ha en friskare smak
Garnering:
blåbär,
jordgubbar
och hallon
springform
, ca 24–26 cm i diameter
Täck botten av formen med
bakplåtspapper
Gör så här:
Smält
smör
och krossa eller mal
kexen
fint till smulor. Blanda smält
smör
och smulor och tryck sedan ut blandningen i botten av formen. Ställ kallt medan du tillagar fyllningen.
Blötlägg
gelatinbladen
i kallt vatten i 10 min. Värm 0,5 dl
vatten
i en liten kastrull, lyft upp
gelatinbladen
ur det kalla vattnet och pressa ut vattnet innan du lägger
gelatinbladen
i det heta vattnet och låter dem smälta. Låt svalna under omrörning. Blanda
Philadelphia
,
yoghurt
,
vaniljsocker
och
florsocker
i en skål. Rör till en jämn konsistens och tillsätt därefter gelatinblandningen. Vispa
grädden
styv och vänd sedan försiktigt ner den i färskostblandningen. Häll fyllningen över kakbotten. Låt din cheesecake stå i kylskåpet i minst 4 timmar.
När fyllningen har stelnat kan du lossa din cheesecake ur formen och ställa den på ett tårtfat. Garnera med blåbär,
jordgubbar
och hallon.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1868,6 kj
kcal
446,2 kcal
Fett
31,3 g
Kolhydrater
34,7 g
Proteiner
6,6 g
Du kanske
också gillar
Oreo tomteluvor
Apelsincheesecake med lussebullar
Frozen cheesecake med Oreo
Se alla recept