Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Tiramisu Cheesecake
Förberedelsetid
 45 '
Totaltid
 225 '
6
Ingredienser
125 g
savoiardikex
/fingerkex
5 msk
starkt
kaffe
50 g
osaltat
smör
440 g
Philadelphia Original
, rumstempererad
2 dl
vispgrädde
3
gelatinblad
55 g
+ 3 msk
florsocker
1
äggvita
50 g
mörk choklad
70 %
5 msk
starkt
kaffe
smält
Marabou mjölkchoklad
eller choklad formad som kaffebönor, kakao
Gör så här:
Klipp ut 6 cirklar om 7 cm från ett bakpapper och lägg dem i botten på 6 små springformar (eller använd en liten springform).
Smält
smöret
. Finmal
kexen
i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade
kexen
med det smälta
smöret
och 5 msk starkt
kaffe
. Rör ihop ingredienserna. Tryck ut 25 g (1/6) av blandningen i botten av varje form. Sätt formarna i kylskåpet i 30 minuter.
Lägg
gelatinbladen
i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm 5 msk
vispgrädde
i 10–15 sekunder i en mikrovågsugn eller i en liten kastrull, tryck ut vattnet ur
gelatinplattorna
och smält dem i
vispgrädden
. Rör tills blandningen har svalnat. Smält
chokladen
i ett vattenbad. Rör om med jämna mellanrum i cirka 10 minuter. Låt den svalna.
Rör ihop
florsockret
(ca 55 g) och
Philadelphiaosten
i en skål, tills att blandningen blir mjuk och rör sedan i de resterande 5 msk starkt
kaffe
. Vispa
vispgrädden
och tillsätt de 3 msk
florsocker
, en i taget. Sätt in grädden i kylskåpet. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens. Vispa
äggvitan
hård i en egen skål.
Blanda försiktigt ner den hårdvispade grädden i ostkräm-gelatinblandningen. Tillsätt sedan äggvitan försiktigt.
Fördela 2/3 av blandningen i en egen skål och tillsätt den smälta
chokladen
. Fördela chokladblandningen över kexbottnen i formarna. Se till att ytan är jämn. Häll sedan över den resterande 1/3 av blandningen. Se till att ytan är jämn. Täck med plastfolie och låt dem stå i kylskåpet i 2–3 timmar. Stöt ut kakorna ur formarna genom att försiktigt pressa uppåt från botten före servering. Garnera med kakaooch smält
Marabou mjölkchoklad
eller annan chokladdekoration.
Tips
Tips
Philadelphiaosten och smöret vara rumstempererade. Det gör att ingredienserna blandas lättare, vilket ger en jämnare cheesecake.
Vispgrädden bör vara kall innan den vispas. Det gör att krämen blir väldigt lätt och luftig samt att den håller sig sådan längre.
Du kan sätta cheesecaken i frysen i 30 minuter, om du vill kyla den lite snabbare. Alternativt kan du göra kakan dagen innan den ska serveras och låta den stå i kylskåpet över natten. Cheesecaken kan förvaras täckt med plastfolie i kylskåp i upp till 3 dagar. Den kan också frysas i upp till 3 månader, om den är noga täckt med plast. Cheesecaken sätts i kylskåpet dagen före serveringen, om den har förvarats i frysen. Den ska fortfarande vara täckt med plast för att inte bli torr och som skydd mot lukt från andra matvaror.
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1711,3 kj
kcal
408,7 kcal
Fett
30,2 g
Kolhydrater
28,2 g
Proteiner
5,7 g
Du kanske
också gillar
Krämig pasta med rökt lax
Krämig pasta prosciutto
Te & blåbärs-cheesecake
Se alla recept