Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Vit chokladcheesecake med proseccotopping
Förberedelsetid
 30 '
Totaltid
 150 '
4
Ingredienser
Botten:
5
digestivekex
Vit chokladcheesecake:
150 g
vit choklad
300 g
Philadelphia Original
1 dl
vispgrädde
Proseccogelé:
2
gelatinblad
2 dl
prosecco
0.5 dl
strösocker
Dekoration:
Ätbart
pärlemorpulver
Gör så här:
Mixa eller smula
kexen
till ett fint smul. Och fördela i 4 serveringsglas.
Smält
chokladen
över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
Vispa
Philadelphia
tillsammans med
grädde
med en elvisp till en fluffig och fast kräm. Tillsätt
chokladen
och vispa ut jämnt.
Lägg upp cheesecakekrämen i serveringsglasen och låt stå i kyl.
Lägg
gelatinbladen
i blöt.
Koka upp
prosecco
och
strösocker
i en kastrull. Rör om och låt sjuda tills
sockret
löst sig. Dra av från värmen, krama ur
gelatinbladen
och rör ut i kastrullen. Häll över i en skål eller djup tallrik och låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.
Ta ut gelen ur kylen och dra sönder den med en gaffel så det blir ett vackert bubbligt smul. Toppa cheesecakekrämen med proseccosmulet.
Dekorera med ätbart
pärlemopulver
.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
2648,8 kj
kcal
632,5 kcal
Fett
37,0 g
Kolhydrater
60,3 g
Proteiner
10,0 g
Fiber (Englyst)
0,7 g
Du kanske
också gillar
Fattiga riddare med Philadelphia och bär
Blomkålsrisotto med Philadelphia Tryffel
White Pizza med Philadelphia Tryffel och svamp
Se alla recept