Bananbröd med Philadelphia
No Video
  • Förberedelsetid 10 '
  • Totaltid 100 '
12

Ingredienser

  • 4 bananer (mogna eller övermogna)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.25 tsk salt
  • 0.5 tsk kanel
  • 200 g Philadelphia Original
  • 100 g valnötter, hackade
  • 1 banan, delat på längden att dekorera brödet med
  • Till servering:
  • Philadelphia Original

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smöra din bakform eller klä den i bakplåtspapper.
  • Blanda mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kanel i en bunke.
  • Vispa smör och farinsocker tills det är mjukt och krämigt. Medans du vispar, addera ett ägg i taget och fortsätt vispa. Vispa i Philadelphia och mosade bananer tills du har en jämn smet.
  • Blanda försiktigt i de torra ingredienserna till smeten. Ha sedan i de hackade nötterna. Häll smeten i din form och toppa kakan med bananen som är skivan på längden. Strössla lite farinsocker på toppen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 90 min, eller tills kakan är genomgräddad.
  • Servera bananbrödet med att bre på krämig Philadelphia.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1400,8 kj
kcal 334,5 kcal
Fett 17,0 g
Kolhydrater 38,0 g
Proteiner 6,2 g
Fiber (Englyst) 2,3 g