Vacker fest-cheesecake
No Video
  • Förberedelsetid 45 '
  • Totaltid 525 '
16

Ingredienser

  • Botton:
  • 300 g Oreo-kakor
  • 100 g smör
  • Fyllning:
  • 900 g Philadelphia Original
  • 12 st gelatinblad eller 18 g gelatinpulver
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 100 g blåbär, krossa/mixa
  • 2 st apelsin, skalet och juicen
  • 100 g hallon, krossa/mixa
  • 250 g florsocker
  • Dekoration:
  • Oreo-kakor

Gör så här:

  • För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 diameter.Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Spara några kakor som dekoration, smula resten fint i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
  • Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min. Häll 10 msk av grädden i en kastrull och värm försiktigt på spisen. Krama ur gelatinbladen, lägg dem ett och ett i grädden och smält dem. Låt svalna. Vispa resten av grädden tills den är tjock. Lägg Philadelphia i en skål och rör med en gaffel. Häll ned den vispade grädden, vanilj­pulvret och florsockret i färskosten och blanda väl. Tillsätt gelatingrädden. Dela upp smeten i tre lika stora delar. Blanda en med blåbär, en med hallon och en med apelsinskalet och -juicen. Häll en del i botten och låt stelna, ca 2 timmar i kylen. Häll därefter i den andra delen. Om smeten stelnat rör om tills den är smidig igen. Låt stelna i 2 timmar. Därefter hälls den sista smeten i. Rör om den har stelnat till. Låt stå till sig i kyl i minst fyra timmar.
  • Dekoration: När kakan har stelnat tar du bort springformen och lägger kakan på ett fat. Dela Oreo-kakorna och dekorera cheesecaken.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1737,1 kj
kcal 414,8 kcal
Fett 28,0 g
Kolhydrater 34,6 g
Proteiner 5,4 g