Cheesecake i glas med Dots & hallon
No Video
  • Förberedelsetid 20 '
  • Totaltid 40 '
4

Ingredienser

  • Vit chokladkräm:
  • 200 g Philadelphia Original
  • 2 msk vatten
  • 100 g Marabou vit choklad
  • Chokladkräm:
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g Marabou Dots
  • Dekoration:
  • 4 Marabou Cookies
  • 125 g färska hallon
  • 40 g Marabou Dots

Gör så här:

  • Vit chokladkräm:
    Vispa Philadelphia slät med vattnet.
  • Smält den vita chokladen i 30 sekunders intervaller i micron eller över ett vattenbad. Låt svalna något.
  • Vänd ner den smälta chokladen i Philadelphiaosten under omrörning. Vispa några minuter tills smeten har en luftig och krämig konsistens. Låt stå kallt tills den ska användas.
  • Chokladkräm:
    Koka försiktigt upp vispgrädden och ta av från värmen. Tillsätt Dots och låt smälta. Rör ihop till en chokladkräm.
  • Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med en kavel.
  • Fördela chokladkrämen i botten av portionsglas. Varva lager av kaksmulor och vit chokladkräm. Dekorera med hallon och Dots.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2689,5 kj
kcal 642,3 kcal
Fett 40,1 g
Kolhydrater 56,9 g
Proteiner 7,6 g
Fiber (Englyst) 3,4 g