Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Cheesecake nougat med bär
Förberedelsetid
 20 '
Totaltid
 200 '
12
Ingredienser
14
digestivekex
100 g
smör
300 g
Marabou vit choklad
600 g
Philadelphia Original
2 dl
strösocker
2 dl
vispgrädde
1 st
Marabou Dubbelnougat
100 g
hallon
eller valfria färska bär
vitt
chokladströssel
Gör så här:
Mixa
kexen
till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält
smöret
och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 23 cm) och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör
Philadelphiafyllningen
.
Grovhacka den
vita chokladen
och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Låt svalna innan du använder den i din fyllning.
Vispa
Philadelphia
, smält
vit choklad
och
strösocker
till en jämn och krämig smet.
I en annan bunke vispar du
grädden
. Vänd försiktigt ner den i
Philadelphiasmeten
.
Bre ut cheesecakesmeten i springformen. Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan servering.
Skapa nougatspiraler genom att hyvla en kall
dubbelnougat
på längden med en osthyvel. Toppa med färska
hallon/bär
och vit
chokladströssel
.
Tips
Tips
Använd en mindre form för en högre cheesecake.
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
2252,9 kj
kcal
538,0 kcal
Fett
35,0 g
Kolhydrater
48,9 g
Proteiner
5,8 g
Fiber (Englyst)
1,0 g
Du kanske
också gillar
Klassisk bagel Philadelphia
Vacker fest-cheesecake
Philadelphia-baguette
Se alla recept