Familjens enkla carbonara med Philadelphia
No Video
  • Förberedelsetid 20 '
  • Totaltid 20 '
4

Ingredienser

  • 400 g spagetti
  • 200 g pancetta eller bacon, skuren i små bitar
  • 300 g Philadelphia Original
  • 50 g parmesanost, finriven
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här:

  • Koka spagettin 2 minuter kortare än vad som står angivet på förpackningen. Reservera pastavatten vid sidan av.
  • Stek pancettan/bacon i en stekpanna tills den blivit krispig. Lägg åt sidan och låt fettet vara kvar i pannan.
  • Sätt på värmen på stekpannan och häll i 2 dl av pastavattnet. Häll av spagettin och lägg i pannan tillsammans med pancettan. Låt koka i ca 2-3 minuter, och addera eventuellt lite mer pastavatten om det behövs. Salta och peppra.
  • Tillsätt Philadelphia och parmesanost till pannan, ta bort från värmen, och blanda runt tills du har en krämig pasta. Tillsätt ytterligare lite pastavatten ifall det behövs.
  • Servera med lite riven parmesan och nymalen svartpeppar.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2918,8 kj
kcal 697,0 kcal
Fett 33,7 g
Kolhydrater 74,6 g
Proteiner 28,1 g
Fiber (Englyst) 5,2 g