Krämig avokadopasta
No Video
  • Förberedelsetid 10 '
  • Totaltid 20 '
4

Ingredienser

  • pasta för 4 port
  • 2-3 avokado
  • 200 g Philadelphia Original
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 citron skal och saft (efter smak)
  • salt
  • 70 g ruccola
  • pinjenötter

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  • Skala och kärnan ur avokadon. Mixa avokado med Philadelphia och vitlök. Smaka av med citronzest, citronsaft och salt.
  • Häll av pastan men spara lite pastavatten, ca 1 dl. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner avokadokrämen och blanda om ordentligt tillsammans med det resterande pastavattnet.
  • Rosta pinjenötter försiktigt i en torr stekpanna tills de är lätt gyllenbruna.
  • Servera med färsk ruccola och rostade pinjenötter.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1802,8 kj
kcal 430,5 kcal
Fett 42,6 g
Kolhydrater 3,5 g
Proteiner 8,2 g
Fiber (Englyst) 0,4 g