Krämig risotto med Philadelphia Tryffel
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 30 '
4

Ingredienser

  • Risotto
  • 2 st schalottenlökar, hackad
  • 4 msk olivolja
  • 5 dl risottoris – arborio alt. carnaroli
  • 2 dl vitt vin
  • 2 l buljong – höns el vegetarisk - varm
  • 150 g Philadelphia Tryffel
  • salt
  • svartpeppar
  • Bönor
  • 2 dl blandade vita bönor (t.ex. cannellini)
  • 1 knippe bladpersilja, blad
  • 1-2 klyft vitlök, finhackad
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  • Risotto
    Hetta upp olja i en kastrull och stek löken mjuk i några minuter under omrörning.
  • Vänd i riset och stek någon minut, häll på vinet och låt koka in.
  • Häll på 2-3 dl buljong i taget och låt sjuda in i riset under omrörning, fortsätt i ca 17-20 minuter.
  • Smaka på riset så det är al dente, vänd i Philadelphia och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp på tallrik och toppa med bönblandningen (se recept nedan).
  • Bönor
    Häll av vätskan från bönorna och skölj med kallt vatten, låt rinna av och lägg sen i en bunke.
  • Blanda i persilja, finhackad vitlök, rivet citronskal, olivolja. Smaka av med salt och peppar.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 3471,5 kj
kcal 829,0 kcal
Fett 30,1 g
Kolhydrater 115,8 g
Proteiner 18,5 g
Fiber (Englyst) 7,4 g