Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Lussekatter med vit chokladkräm & rostad mandelmassa
Förberedelsetid
 20 '
Totaltid
 80 '
5
Ingredienser
1 påse
lussekatter
med saffran och russin, Skogaholm 250 g (5 st)
Vit chokladkräm:
400 g
Philadelphia Original
1 dl
vatten
1 dl
florsocker
150 g
smält
vit choklad
1 msk
finrivet
citronskal
Rostad mandelmassa:
200 g
mandelmassa
Gör så här:
Vispa
Philadelphia
, vatten och
florsocker
till ett hårt skum, vispa sen i den smälta
chokladen
och avsluta med
citronskal
. Lägg i spritspåse, och förvara i kyl ngn timme.
Sätt ugnen på 200 °C.
Grovriv
mandelmassan
och lägg på plåt med bakplåtspapper. Ugnsrosta 3-5 minuter eller tills gyllene. Låt svalna.
Dela
lussekatterna
på längden, rosta snittytan snabbt i en stekpanna. Låt svalna.
Spritsa vit
chokladkräm
på bottenbiten, toppa med rostad
mandelmassa
och lägg på ovandelen, pudra lite
florsocker
över och servera.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
2971,6 kj
kcal
709,6 kcal
Fett
40,3 g
Kolhydrater
70,6 g
Proteiner
16,2 g
Fiber (Englyst)
1,7 g
Du kanske
också gillar
Smördegsbägare med cheesecake
Julig cheesecake i glas
Cheesecake på mjuk pepparkaka
Se alla recept