Lussekatter med vit chokladkräm & rostad mandelmassa
No Video
  • Förberedelsetid 20 '
  • Totaltid 80 '
5

Ingredienser

  • 1 påse lussekatter med saffran och russin, Skogaholm 250 g (5 st)
  • Vit chokladkräm:
  • 400 g Philadelphia Original
  • 1 dl vatten
  • 1 dl florsocker
  • 150 g smält vit choklad
  • 1 msk finrivet citronskal
  • Rostad mandelmassa:
  • 200 g mandelmassa

Gör så här:

  • Vispa Philadelphia, vatten och florsocker till ett hårt skum, vispa sen i den smälta chokladen och avsluta med citronskal. Lägg i spritspåse, och förvara i kyl ngn timme.
  • Sätt ugnen på 200 °C.
  • Grovriv mandelmassan och lägg på plåt med bakplåtspapper. Ugnsrosta 3-5 minuter eller tills gyllene. Låt svalna.
  • Dela lussekatterna på längden, rosta snittytan snabbt i en stekpanna. Låt svalna.
  • Spritsa vit chokladkräm på bottenbiten, toppa med rostad mandelmassa och lägg på ovandelen, pudra lite florsocker över och servera.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2971,6 kj
kcal 709,6 kcal
Fett 40,3 g
Kolhydrater 70,6 g
Proteiner 16,2 g
Fiber (Englyst) 1,7 g