Minimorotskakor
No Video
  • Förberedelsetid 15 '
  • Totaltid 40 '
14

Ingredienser

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 225 g morötter
  • 2 dl olja (solrosolja eller jordnötsolja)
  • 1.5 dl farinsocker
  • 50 g sultanrussin
  • 4 st ägg
  • 200 g Philadelphia Original
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 msk pekannötter

Gör så här:

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Blanda mjölet, bakpulvret och kanelen i en stor skål.
  • Skala och riv morötterna med ett rivjärn. Vispa äggen lätt. Blanda morötter och äggen med mjölblandningen, russinen, farinsockret och oljan och rör till en slät smet.
  • Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda i 180° C i 20 - 25 minuter.
  • Låt svalna på galler.
  • Rör Philadelphia-osten och florsockret till en slät smet. Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn. Blanda Philadelphia-osten med det rivna citronskalet och citronsaften.
  • Hacka pekannötterna. Toppa de avsvalnade kakorna med glasyren och avsluta med att strö över de hackade nötterna.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1524,3 kj
kcal 364,0 kcal
Fett 25,0 g
Kolhydrater 31,0 g
Proteiner 5,0 g
mättat fett 5,0 g
Natrium 0,3 g
Fiber (Englyst) 1,0 g
sockerarter 20,0 g