Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Cheesecake med grapefrukt
Förberedelsetid
 45 '
Totaltid
 165 '
6
Ingredienser
125 g
digestivekex
(vanilj)
1 tsk
vallmofrön
40 g
osaltat
smör
220 g
Philadelphia Original
, rumstempererat
22 cl
vispgrädde
5 g
gelatin
(eller 2 blad)
3 tsk
florsocker
1
äggvita
5 msk
röd
grapefruktjuice
eller 1 msk grapefruktextrakt
1
röd
grapefrukt
färsk
mynta
Gör så här:
Placera 6 runda små formar om 7 cm på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Placera acetat (plastfilm för bakning) eller plastfolie runt insidan av varje form för att förhindra ostkakan från att fastna på sidorna av formen.
Botten: Kör
kexen
i en matberedare, eller placera dem i en plastpåse och krossa dem fint med en brödkavel eller för hand. Blanda de fint krossade
kexen
och
vallmofröna
i en skål och tillsätt sedan det smälta
smöret
. Blanda väl. Tryck ut 25 g av blandningen i botten på varje form. Ställ in formarna i kylskåpet i 30 minuter.
Blandning: Blötlägg
gelantinblad
i en skål med kallt vatten i cirka 5 min, krama ur. Ta 5 msk av
grädden
från 22 cl. Värm i en skål i cirka 10 till 15 sekunder i mikrovågsugnen och smält de 2 väl urkramade
gelatinbladen
, rör om tills blandningen är helt kall. Skala
grapefrukten
och skär ut klyftor. Välj cirka 5 klyftor, lägg klyftorna på hushållspapper och låt torka. Spara 5 msk juice. Blanda
socker
och
Philadelphia
i en skål tills blandningen är slät, i ca 3 minuter. Tillsätt
grapefruktjuicen
eller extraktet. Vispa
grädden
med elvisp, tillsätt 3 msk
socker
, en i taget. Vispa
grädden
hårt. Ställ
grädden
åt sidan och förvara den kallt. Vänd i den kalla
grädden
och gelatinblandningen i
Philadelphian
och sockerblandningen. Blandningen kommer att verka separeras - använd en visp tills den är slät. Vispa
äggvitorna
hårda i en separat skål. Vänd i
vispgrädden
i färskosten och gelantinblandningen. Rör om försiktigt. Vänd därefter i den hårt vispade
äggvitan
.
Skeda i en tredjedel av cheesecake-blandningen i varje form ovanpå kexbottnen. Strö över lite
grapefrukt
över blandningen och skeda i ytterligare ett lager av färskostblandningen. Upprepa med mer
grapefrukt
och avsluta med ännu ett lager av färskost-blandningen. Jämna till ytan.
Täck försiktigt med plastfilm och ställ in i kylskåpet i mellan 2-3 timmar. Vid servering: tryck ut cheesecaken genom att försiktigt trycka upp bottnen ur formen.
Dekorera med
grapefruktklyftor
och
mynta
.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1247,2 kj
kcal
297,8 kcal
Fett
19,7 g
Kolhydrater
24,6 g
Proteiner
5,7 g
Du kanske
också gillar
Sushi med Philadelphia
Rösti
Brownies
Se alla recept