Cheesecake med grapefrukt
No Video
  • Förberedelsetid 45 '
  • Totaltid 165 '
6

Ingredienser

  • 125 g digestivekex (vanilj)
  • 1 tsk vallmofrön
  • 40 g osaltat smör
  • 220 g Philadelphia Original, rumstempererat
  • 22 cl vispgrädde
  • 5 g gelatin (eller 2 blad)
  • 3 tsk florsocker
  • 1 äggvita
  • 5 msk röd grapefruktjuice eller 1 msk grapefruktextrakt
  • 1 röd grapefrukt
  • färsk mynta

Gör så här:

  • Placera 6 runda små formar om 7 cm på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Placera acetat (plastfilm för bakning) eller plastfolie runt insidan av varje form för att förhindra ostkakan från att fastna på sidorna av formen.
  • Botten: Kör kexen i en matberedare, eller placera dem i en plastpåse och krossa dem fint med en brödkavel eller för hand. Blanda de fint krossade kexen och vallmofröna i en skål och tillsätt sedan det smälta smöret. Blanda väl. Tryck ut 25 g av blandningen i botten på varje form. Ställ in formarna i kylskåpet i 30 minuter.
  • Blandning: Blötlägg gelantinblad i en skål med kallt vatten i cirka 5 min, krama ur. Ta 5 msk av grädden från 22 cl. Värm i en skål i cirka 10 till 15 sekunder i mikrovågsugnen och smält de 2 väl urkramade gelatinbladen, rör om tills blandningen är helt kall. Skala grapefrukten och skär ut klyftor. Välj cirka 5 klyftor, lägg klyftorna på hushållspapper och låt torka. Spara 5 msk juice. Blanda socker och Philadelphia i en skål tills blandningen är slät, i ca 3 minuter. Tillsätt grapefruktjuicen eller extraktet. Vispa grädden med elvisp, tillsätt 3 msk socker, en i taget. Vispa grädden hårt. Ställ grädden åt sidan och förvara den kallt. Vänd i den kalla grädden och gelatinblandningen i Philadelphian och sockerblandningen. Blandningen kommer att verka separeras - använd en visp tills den är slät. Vispa äggvitorna hårda i en separat skål. Vänd i vispgrädden i färskosten och gelantinblandningen. Rör om försiktigt. Vänd därefter i den hårt vispade äggvitan.
  • Skeda i en tredjedel av cheesecake-blandningen i varje form ovanpå kexbottnen. Strö över lite grapefrukt över blandningen och skeda i ytterligare ett lager av färskostblandningen. Upprepa med mer grapefrukt och avsluta med ännu ett lager av färskost-blandningen. Jämna till ytan.
  • Täck försiktigt med plastfilm och ställ in i kylskåpet i mellan 2-3 timmar. Vid servering: tryck ut cheesecaken genom att försiktigt trycka upp bottnen ur formen.
  • Dekorera med grapefruktklyftor och mynta.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1247,2 kj
kcal 297,8 kcal
Fett 19,7 g
Kolhydrater 24,6 g
Proteiner 5,7 g