Frozen saffrans­cheese­cake med pepparkaka
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 330 '
10

Ingredienser

  • 200 g pepparkakor
  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 300 g Philadelphia Original
  • 3 dl vispgrädde 40 %
  • 0.5 förp saffran (0.25 g)
  • 125 g färska bär, till garnering

Gör så här:

  • Smält smör i en kastrull. Krossa pepparkakorna fint i en matberedare. Häll över smöret och mixa samman.
  • Klä botten på en springform (ca 20 cm i diameter) med bakplåtspapper och tryck ut pepparkaksblandningen i botten av formen.
  • Separera äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa äggulorna tillsammans med sockret tills det blir pösigt.
  • Tillsätt Philadelphia och saffran i äggulevispet och vispa samman.
  • Vispa grädden separat och rör försiktigt ner i cheesecakesmeten.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum i ytterligare en bunke och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen och ställ den i frysen över natten.
  • Ta ut cheesecaken och ställ den i rumstemperatur en stund innan servering. Dekorera med lingon, röda vinbär eller säsongens bär.

TipsTips

  • Vill du göra mini-cheesecakes istället blir det ca 10-15 portioner. Fördela pepparkakssmulet i pepparkaksformar, stansar eller muffinsformar. Enklast är att använda muffinsformar i silikon. Häll över cheesecakesmeten och ställ in i frysen. Tryck försiktigt ut varje cheesecake och lägg upp på serveringsfat. Dekorera med bär och servera på en gång.

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 392,4 kj
kcal 93,7 kcal
Fett 27,7 g
Kolhydrater 30,1 g
Proteiner 5,7 g
Fiber (Englyst) 0,3 g