Jordgubbs­cheesecake med shortbreadkakor
No Video
  • Förberedelsetid 25 '
  • Totaltid 145 '
10

Ingredienser

  • 150 g shortbreadkakor
  • 40 g smör, smält
  • Fyllning
  • 400 g Philadelphia Original
  • 80 g florsocker, siktat
  • 1 tsk färsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 ml vispgrädde
  • Dekoration
  • 300 g färska jordgubbar, skivade

Gör så här:

  • Klä en bakform med löstagbar botten med bakplåtspapper. Krossa kakorna, förslagsvis genom att lägga kakorna i en plastpåse och krossa med en kavel.
  • Smält smöret och rör ihop med kaksmulorna, tryck ut smeten i kakformen med hjälp av baksidan på en sked. Ställ sedan formen i kylen, åtmins- tone i en timme.
  • Fyllning: Vispa samman Philadelphia med florsocker, citronsaft och vaniljextraktet. Vispa grädden fluffig och vänd ner i ostsmeten. Häll i bakformen och ställ i frysen i åtminstone en timme.
  • Vid servering, ta ut kakan en stund innan servering och dekorera rikligt med skivade jordgubbar.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1041,5 kj
kcal 248,7 kcal
Fett 16,0 g
Kolhydrater 23,2 g
Proteiner 2,7 g
Fiber (Englyst) 0,8 g