Cheesecake-äppelpaj med krispig nötbotten
No Video
  • Förberedelsetid 10 '
  • Totaltid 90 '
12

Ingredienser

  • Botten
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl rörsocker
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 äpplen
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • Topping
  • kolasås (färdigköpt funkar)
  • kanel, mald

Gör så här:

  • Botten

    Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Klä botten och kanterna på en springform med bakplåtspapper.

  • Mixa nötterna och fröerna i en matberedare till ett finfördelat mjöl. Tillsätt socker,smör och mjöl och mixa ihop till en deg. Tryck ut i springformen och förgrädda botten i ca 10 minuter.
  • Cheesecakefyllning

    Vrid ner ugnen till 160 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.

  • Vispa Philadelphia, strösocker, vaniljsocker, kryddor och mjöl till en fluffig kräm. Vispa ner grädden. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott och blanda till en slät cheesecake.
  • Häll ner cheesecakesmeten i formen. Strö över äppelbitarna och grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Stäng av ugnen, öppna ej luckan och cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 20 minuter.
  • Ringla över kolasås och pudra över lite kanel.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1951,1 kj
kcal 465,9 kcal
Fett 30,4 g
Kolhydrater 38,0 g
Proteiner 10,4 g
Fiber (Englyst) 20,3 g