Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Cheesecake med citrussmak
Förberedelsetid
 35 '
Totaltid
 275 '
8
Ingredienser
150 g
vaniljkex
70 g
osaltat
smör
500 g
Philadelphia Original
, rumstempererad
2 dl
vispgrädde
4
gelatinblad
60 g
+ 3 msk
florsocker
1
äggvita
1
citron
1
lime
ev små
marshmallows
till garnering
Gör så här:
För en hög cheesecake: använd en springform med 18 cm diameter. För en låg cheesecake: använd en springform med 22 cm diameter. Klipp ut en cirkel på 18 cm från ett bakpapper och lägg den i botten på springformen.
Smält
smöret
. Finmal
kexen
i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade
kexen
med det smälta
smöret
och rör ihop ingredienserna. Tryck ner blandningen i springformen. Sätt formen i kylskåpet och låt den stå i cirka 30 minuter.
Lägg
gelatinbladen
i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm 4 msk av
vispgrädden
i 10–15 sekunder i en mikrovågsugn eller i en liten stekpanna, tryck ut vattnet ur
gelatinbladen
och smält dem i
vispgrädden
. Rör tills att blandningen har svalnat.
Tvätta
citronen
och
limen
och riv skalet i en skål. Dela
citronen
i mitten och tryck ut saften. Rör ihop
florsockret
(ca 60 g) med
Philadelphiaosten
i en skål, tills att blandningen blir mjuk. Rör sedan ner
citronsaften
.
Vispa
vispgrädden
och tillsätt 3 msk
florsocker
, en i taget. Vispa tills att du får små toppar på grädden. Sätt in grädden i kylskåpet.
Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens. Vispa
äggvitan
hård i en egen skål. Vänd ner den vispade grädden i ostkrämen. Blanda försiktigt. Vänd till sist ner den vispade
äggvitan
, också försiktigt. Fördela blandningen över kexbottnen i springformen. Täck springformen med plastfolie och låt den stå i kylskåpet i 4 timmar eller tills att kakan har satt sig. Ta ut kakan ur formen och lägg den på ett kakfat, när den är klar. Garnera ostkakan med
citronskal
,
limeskal
och små
marshmallows
.
Tips
Tips
Philadelphiaosten och smöret bör vara rumstempererade. Det gör att ingredienserna blandas lättare, vilket ger en jämnare ostkaka.
Vispgrädden bör vara kall innan den vispas. Det gör att krämen blir väldigt lätt och luftig samt att den håller sig sådan längre.
Du kan sätta cheesecaken i frysen i 30 minuter, om du vill kyla den lite snabbare. Alternativt kan du göra kakan dagen innan den ska serveras och låta den stå i kylskåpet över natten. Cheesecaken kan förvaras täckt med plastfolie i kylskåp i upp till 3 dagar. Den kan också frysas i upp till 3 månader, om den är noga täckt med plast. Cheesecaken sätts i kylskåpet dagen före serveringen, om den har förvarats i frysen. Den ska fortfarande vara täckt med plast för att den inte ska bli torr och som skydd mot lukt från andra matvaror.
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1695,5 kj
kcal
404,9 kcal
Fett
33,1 g
Kolhydrater
18,4 g
Proteiner
6,2 g
Du kanske
också gillar
White pizza med svamp
New york sandwich
Våfflor med Philadelphia-kräm
Se alla recept