Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Jordgubbscheesecake med shortbreadkakor
Förberedelsetid
 25 '
Totaltid
 145 '
10
Ingredienser
150 g
shortbreadkakor
40 g
smör
, smält
Fyllning
400 g
Philadelphia Original
80 g
florsocker
, siktat
1 tsk
färsk
citronsaft
1 tsk
vaniljsocker
300 ml
vispgrädde
Dekoration
300 g
färska
jordgubbar
, skivade
Gör så här:
Klä en bakform med löstagbar botten med bakplåtspapper. Krossa kakorna, förslagsvis genom att lägga kakorna i en plastpåse och krossa med en kavel.
Smält
smöret
och rör ihop med kaksmulorna, tryck ut smeten i kakformen med hjälp av baksidan på en sked. Ställ sedan formen i kylen, åtmins- tone i en timme.
Fyllning: Vispa samman
Philadelphia
med
florsocker
,
citronsaft
och
vaniljextraktet
. Vispa
grädden
fluffig och vänd ner i ostsmeten. Häll i bakformen och ställ i frysen i åtminstone en timme.
Vid servering, ta ut kakan en stund innan servering och dekorera rikligt med skivade
jordgubbar
.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1041,5 kj
kcal
248,7 kcal
Fett
16,0 g
Kolhydrater
23,2 g
Proteiner
2,7 g
Fiber (Englyst)
0,8 g
Du kanske
också gillar
Krämig portabello-pasta
Tomatsoppa
Grön ärtsoppa
Se alla recept