Krämig portabello-pasta
No Video
  • Förberedelsetid 10 '
  • Totaltid 30 '
2

Ingredienser

  • 200 g pappardelle (eller tagliatelle)
  • 10 g osaltat smör
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • några kvistar repad färsk timjan
  • 250 g portabellosvamp
  • 60 g Philadelphia Light Naturell
  • 30 g färsk parmesanost
  • 15 g bladpersilja
  • nymald svartpeppar

Gör så här:

  • Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
  • Hacka vitlöken fint. Skiva svampen. Smält smöret i en kastrull och stek vitlöken och timjanen på medelvärme i 1 minut.
  • Tillsätt svampen och koka tills svampen vätskat av sig.
  • Rör i Philadelphia och värm på svag värme tills osten har smält. (Passa så att det inte kokar).
  • Grovhacka persiljan och riv parmesanen. Strö över hälften av den rivna parmesanosten, hälften av persiljan och smaka av med nymald svartpeppar.
  • Häll av pastavattnet och blanda den kokta pastan med Philadelphia-såsen.
  • Toppa med resten av parmesanosten och persiljan innan servering.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2202,5 kj
kcal 526,0 kcal
Fett 16,0 g
Kolhydrater 77,0 g
Proteiner 23,0 g
mättat fett 9,0 g
Natrium 0,7 g
Fiber (Englyst) 5,0 g
sockerarter 5,0 g