Lättlagad och krämig vegolasagne
No Video
  • Förberedelsetid 20 '
  • Totaltid 40 '
4

Ingredienser

  • 1 st aubergine
  • 1 st gul lök
  • 70 g babyspenat
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • salt
  • olja, till stekning
  • 400 g tomatsås (1 burk)
  • 150 g soltorkade tomater
  • 1 förp färska lasagneplattor
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 dl ost, riven

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skiva aubergine och lök tunt. Fräs i en stekpanna tillsammans med olja tills det börjar mjuka. Tillsätt spenat och vitlök och fräs tills allt är mjukt.
  • Häll upp tomatsåsen i en skål och mixa ner de soltorkade tomaterna.
  • Bre ut ett lager tomatsås i botten av en fyrkantig ugnsform. Varva sedan grönsaker och tomatsås med färska lasagneplattor och lager av Philadelphia. Avsluta med ett tunt lager tomatsås och riven ost.
  • Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2881,0 kj
kcal 688,0 kcal
Fett 29,8 g
Kolhydrater 89,4 g
Proteiner 59,2 g
Fiber (Englyst) 8,4 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.