Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Tomatsoppa
Förberedelsetid
 10 '
Totaltid
 20 '
4
Ingredienser
2 tsk
olivolja
1
lök
1
vitlöksklyfta
2 tsk
tomatpuré
4.5 dl
grönsaksbuljong
4 msk
Philadelphia Light Naturell
2 burkar
krossade tomater
(á 400 g)
0.5 tsk
socker
salt och nymald svartpeppar
färsk basilika
Gör så här:
Finhacka löken. Hetta upp oljan i en stor kastrull och pressa i vitlöken. Fräs den tillsammans med löken på medelvärme tills allt börjar mjukna. Blanda ner de krossade tomaterna och tomatpurén och koka ytterligare 4-5 minuter under omrörning.
Tillsätt den varma grönsaksbuljongen och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Sänk värmen och sjud i några minuter tills vätskan har reducerats lite. Låt svalna.
Häll ingredienserna i en mixer eller kör med stavmixer tills soppan är slät.
Smaksätt eventuellt med lite socker.
Servera med en klick Philadelphia och toppa med färsk basilika.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
674,3 kj
kcal
161,0 kcal
Fett
9,0 g
Kolhydrater
14,0 g
Proteiner
8,0 g
mättat fett
4,0 g
Natrium
1,5 g
Fiber (Englyst)
3,0 g
sockerarter
12,0 g
Du kanske
också gillar
Laktosfri klassisk cheesecake
Julig cheesecake med glögg
Cheesecake-rutor
Se alla recept