Trifle med Philadelphiakräm på vit choklad och jordgubbar
No Video
  • Förberedelsetid 15 '
  • Totaltid 15 '
10

Ingredienser

  • 100 g Philadelphia Original
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 –1,5 msk socker
  • 70 g Marabou vit choklad, smält
  • 5 dl jordgubbar
  • 2 tsk socker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 8 kakor, t.ex. Marabou cookies
  • 30 g choklad, riven eller hackad i mindre bitar för mer ”crunch”. Blanda gärna mörk och ljus choklad, t.ex. Marabou Premium 70% och Marabou Mjölkchoklad.

Gör så här:

  • Vispa grädden mjuk och tillsätt 1-1,5 msk socker. Vispa Philadelphia mjuk i en annan bunke, tillsätt den smälta chokladen och vispa till en jämn smet. Vänd sedan i grädden och ställ kallt.
  • Dela jordgubbarna i kvartar och blanda dem med 2 tsk socker och citronskal. Bryt kakorna i stora bitar.
  • Ställ fram 10 portionsglas, alternativt en stor serveringsskål. Varva jordgubbarna med Philadelphiakräm och krossade kakor. Toppa med ett lager Philadelphiakräm och riven choklad. Ställ svalt tills det är dags att servera.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2035,6 kj
kcal 486,1 kcal
Fett 33,5 g
Kolhydrater 37,8 g
Proteiner 5,8 g
Fiber (Englyst) 4,1 g
Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.