Philadelphia - Om Hållbarhet

Tillsammans tar vi ansvar

På Philadelphia anser vi att det är viktigt att ta hand om det vi håller av
Från det goda på insidan ...
Mjölk
Mjölk
Grädde
Grädde
En nypa salt
En nypa salt

Från det goda på insidan…

Mjölk, grädde och en nypa salt. Så enkelt säkrar vi den oemotståndliga, krämiga och älskade Philadelphia-smaken. Se hela ingredienslistan här.

…till att ta vara på det goda omkring oss

Även de minsta handlingarna kan ha stor inverkan på våra liv och den värld vi bryr oss så mycket om. Här är fyra exempel på hur vi tillsammans kan göra skillnad!

Hjälp oss att ta hand om miljön genom att alltid återvinna eller återanvända dina förpackningar

Våra återvinningsbara förpackningar är designade för att Philadelphia ska behålla sin fräscha smak så länge som möjligt - och därigenom minska risken för matsvinn. När förpackningen är tom, vill vi hjälpa dig att återvinna förpackningen på ett ansvarsfullt sätt.

Läs mer härStäng
Ge din förpackning ett nytt liv

Ge din förpackning ett nytt liv

Philadelphias plastförpackning kan återvinnas vid din lokala återvinningsstation. Hör gärna med din kommun hur du bäst återvinner metallfolien i området där du bor.

Varför inte återanvända din tomma förpackning? Använd asken till att förvara resterna av kvällens måltid, eller för att plantera färska örter i. Färska örter är perfekt som smaksättning i matlagningen tillsammans med Philadelphia Original.

Ta tillvara på den goda maten innan den går till spillo

Vi vill - på ett enkelt sätt - hjälpa dig att ta tillvara på den sista potatisen eller kvarglömda brödskivan. Låt oss inspirera till hur du kan rädda mat från att kastas med hjälp av vår krämiga Philadelphia och en smula kreativitet.

Läs mer härStäng

Mer omtanke, mindre svinn!

Det slängs cirka 88 miljoner ton mat i EU varje år. Mycket av maten som slängs hade kunnat ätas! I genomsnitt slänger varje person 14 kg mat om året, mat som hade kunnat användas i goda måltider.

Visste du att…

Mat håller sig längre om den förvaras i rätt temperatur, se därför till att din kyl håller 5°C.

Länge leve brödet

Vi är många som älskar bröd! Bröd är en av de matvaror som vi köper oftast, men som också ofta slängs. Du kan förlänga hållbarheten på ditt bröd genom att lägga det i frysen. Skär det i skivor innan, så tinar det snabbare, och du har bröd till en snabb smörgås. Gammalt bröd är också perfekt till krutonger i soppa eller sallad. Annars kan du alltid rosta brödet och bre ett krämigt lager Philadephia på!

Goda rätter som gör skillnad

Här är några favorittips på hur du kan använda upp maten du har hemma med hjälp av Philadelphia, och skapa nya goda maträtter. Besök vår receptsida för mer inspiration.

Har du fler favoritrecept eller idéer på hur mat kan räddas med hjälp av Philadelphia? Dela gärna på sociala media #rescuedwithphiladelphia #räddadmedphiladelphia

Cheesecakeglass på prickiga bananer och Philadelphia
Krossad potatis med bacon och Philadelphia

Ta hand om ditt välbefinnande med produkter och recept som passar just dig och din livsstil

Philadelphia finns i många spännande smaker och förpackningsstorlekar - så att du alltid ska hitta en förpackning som passar just dig. Philadelphia passar perfekt på brödet, i bakning och till matlagning - till dygnets alla måltider!

Läs mer härStäng
Originalet!
100% smak,
40% mindre fett
100% smak,
laktosfri
100% smak,
mindre fett

Ditt välmående i fokus

Med ett brett produktsortiment och olika fetthalter är det enkelt att hitta en Philadelphia som passar just dig. Välj t.ex. mellan vår älskade Philadelphia Original eller vår krämiga Philadelphia Light med 40% mindre fett.

Glada kor ger god mjölk! Philadelphias fantastiska smak förutsätter att vi använder mjölk av hög kvalitet. Mjölk som kommer från välmående kor, därför främjar vi en god djurhållning.

Philadelphia framställs av färsk mjölk från gårdar som vi litar på, och som ligger nära våra fabriker. Majoriteten av gårdarna är familjeägda och har i genomsnitt 100 kor.

För oss på Philadelphia är god djurhållning och respekt för djur centralt för att kunna producera mjölk av hög kvalitet, mjölk som vi kan förvandla till krämig och välsmakande Philadelphia.

Vi arbetar tätt tillsammans med våra mjölkleverantörer för att hjälpa dem att säkerställa så att alla våra mjölkbönder har goda djurskyddsrutiner och kontinueligt arbetar med förbättringar på gården.

Läs mer härStäng
Henning K.
Henning, Möt en av våra mjölkbönder

Möt en av våra mjölkbönder

"I min familj har vi haft mjölkgård i flera generationer. Vi arbetar kontinueligt med att modernisera sättet på vilket vi driver gården och tar hand om våra djur. Vi har bl.a. säkerställt att djuren har bra luftförhållanden, och att varje enskild ko har tillräckligt med utrymme och rörelsefrihet samt individuell utfodring.

Vi använder också solenergi för att driva gården.

Att ta hand om gården är högsta prioritet för oss alla."