Produktion

Hur tillverkar man Philadelphia?

Först testas mjölkens kvalitet och renhet, sedan pastöriseras den så att alla skadliga mikroorganismer dör.
Efter det startar en homogeniseringsprocess där mjölken pressas genom små hål så att mjölkfettet fördelas jämnt, sedan kyls mjölken ner. 

Mjölken ska ha en viss surhetsgrad för att bakterier ska få svårt att växa i den färdiga osten, därför värms den försiktigt upp innan man börjar tillsätta mikroorganismer. 

Nu ska mjölken fermenteras och fler mikroorganismer tillsätts - så det naturliga sockret (laktosen) i mjölken förvandlas till mjölksyra. När mängden syra ökar får mjölken gradvis en mjuk och fin konsistens. 

Vid framställningen av ostar som Philadelphia är den mjuka ostmassan skuren så att vasslet separeras från ostmassan. Slutligen hettas osten upp för att den ska få rätt konsistens och textur. 

Vid det här stadiet är den grundläggande processen i tillverkningen klar. Fler ingredienser kan tillsättas beroende på vilken ost som framställs. Till exempel: Salt - för att osten ska smaka mer. Stabiliseringsmedel – för att osten ska hålla formen och för att förhindra att vasslet separerar sig. Smaker - Gräslök, vitlök, örter med mera kan adderas till den förberedda osten innan den paketeras.