Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Avokado & lime cheesecake
Förberedelsetid
 30 '
Totaltid
 210 '
15
Ingredienser
150 g
savoiardikex
125 g
smör
1
lime
1
avokado
525 g
Philadelphia Original
3 dl
yoghurt
(3,5 % fett)
6
blad
gelatin
30 ml
flädersaft
100 g
socker
30 g
pistaschnötter
(hackade)
Gör så här:
Lägg
savoiardkexen
i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält
smöret
, blanda med smulorna och tryck in allt i fyrkantig form försedd med bakplåtspapper (ca. 24 x 24 cm).
Tvätta
limen
, skala och pressa ur saften. Mosa den skalade
avokadon
med en gaffel och blanda röran med 3 msk
limejuice
. Blanda
Philadelphia
och
yoghurt
med en visp i en separat skål.
Låt
gelatinbladen
svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt sockret och värm allt under omrörning tills
gelatinet
och
sockret
har löst sig. Rör snabbt in det i
Philadelphia
-krämen.
Blanda hälften av krämen med avokadomoset och fyll i formen. Rör i
flädersaften
i resten av
Philadelphia
-krämen och häll den som ett övre skikt i formen; låt stå i kylen i minst tre timmar. Dekorera med
pistaschnötter
och limebitar före servering.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1109,7 kj
kcal
265,0 kcal
Fett
19,0 g
Kolhydrater
23,0 g
Proteiner
5,0 g
Du kanske
också gillar
Snabb jordgubbscheesecake i glas
Spagetti Carbonara
Wasabilax
Tillbaka till alla recept