Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Cheesecake med sommarbär
Förberedelsetid
 35 '
Totaltid
 275 '
8
Ingredienser
150 g
digestivekex
50 g
osaltat
smör
500 g
Philadelphia Original
, rumstempererad
2 dl
vispgrädde
4
gelatinblad
60 g
+ 3 msk
florsocker
1
äggvita
0.5 tsk
vaniljsocker
200 g
färska bär
(exempelvis jordgubbar, hallon, blåbär)
Gör så här:
För en hög cheesecake: använd en springform med 18 cm diameter. För en låg cheesecake: använd en springform med 22 cm diameter. Klipp ut en cirkel på 18 cm från ett bakpapper och lägg den i botten på springformen.
Botten: Smält
smöret
. Finmal
kexen
i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade
kexen
med det smälta smöret och rör ihop ingredienserna. Tryck ner blandningen i springformen. Sätt formen i kylskåpet i cirka 30 minuter.
Lägg
gelatinbladen
i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm 5 msk av
vispgrädden
i 10–15 sekunder i en mikrovågsugn eller i en liten stekpanna, tryck ut vattnet ur
gelatinbladen
och smält dem i
vispgrädden
. Rör tills blandningen har svalnat.
Rör ihop
florsockret
(ca 60 g),
Philadelphiaosten<7b> och
vaniljsockret
i en skål, tills att blandningen blir mjuk. Vispa
vispgrädden
och tillsätt 3 msk
florsocker
, en i taget. Vispa tills att du får små toppar på grädden. Sätt in grädden i kylskåpet.
Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens. Vispa
äggvitan
hård i en egen skål. Vänd ner den vispade grädden i ostkrämen. Blanda försiktigt. Vänd till sist ner den vispade
äggvitan
, också försiktigt.
Fördela blandningen över kexbottnen i springformen. Täck springformen med plastfolie och låt den stå i kylskåpet i 4 timmar eller tills att kakan har satt sig.
Garnera din cheesecake med valfria
bär
och bärsås.
Tips
Tips
Philadelphiaosten och smöret bör vara rumstemperereade. Det gör att ingredienserna blandas lättare, vilket ger en jämnare ostkaka.
Vispgrädden bör vara kall innan den vispas. Det gör att krämen blir väldigt lätt och luftig samt att den håller sig sådan längre.
Du kan sätta cheesecaken i frysen i 30 minuter, om du vill kyla den lite snabbare. Alternativt kan du göra kakan dagen innan den ska serveras och låta den stå i kylskåpet över natten. Cheesecaken kan förvaras täckt med plastfolie i kylskåp i upp till 3 dagar. Den kan också frysas i upp till 3 månader, om den är noga täckt med plast. Cheesecaken sätts i kylskåpet dagen före serveringen, om den har förvarats i frysen. Den ska fortfarande vara täckt med plast för att den inte ska bli torr och som skydd mot lukt från andra matvaror.
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1322,8 kj
kcal
315,9 kcal
Fett
27,7 g
Kolhydrater
9,5 g
Proteiner
4,7 g
Du kanske
också gillar
New york sandwich
Våfflor med Philadelphia-kräm
Cheesecake med vit choklad
Tillbaka till alla recept