Cheesecake med vit choklad
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 270 '
10

Ingredienser

  • 150 g digestivekex
  • 50 g smält smör
  • 400 g Philadelphia Original (rumstempererad)
  • 150 g socker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 3 tsk gelatin
  • 200 g smält Marabou vit bakchoklad (över vattenbad på svag värme)
  • 2 dl grädde (lätt vispad till krämig konsistens)
  • 150 g frusna hallon
  • 150 g färska hallon
  • florsocker till garnering

Gör så här:

  • Blanda kexsmulor och smör. Tryck ut blandningen i botten på en smord 20 cm springform. Rör ihop Philadelphia, socker och citronskal till en jämn röra.
  • Bered gelatinet enligt anvisningen på förpackningen. Rör sedan ihop gelatinblandningen och den vita bakchokladen till en jämn blandning.
  • Vänd ner grädden och de frusna hallonen i blandningen. Häll fyllningen över kexbotten och kyl kakan tills den har stelnat (minst 4 timmar). Garnera med färska hallon och rikligt med florsocker.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion