Halloweencheesecake med Oreos
No Video
  • Förberedelsetid 45 '
  • Totaltid 285 '
10

Ingredienser

  • Botten:
  • 308 g Oreos (2 paket)
  • 75 g smör
  • Chokladfyllning:
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 dl florsocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • Naturell fyllning:
  • 300 g Philadelphia Original
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • chokladsås

Gör så här:

  • Botten

    Mixa kexen i en matberedare till ett fint smul.
  • Smält smöret i en kastrull och häll över de krossade kexsmulorna. Blanda ihop till en kexmassa.
  • Klä en springform (23 cm) med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Tryck ut kexmassan i botten på springformen och packa det så tätt du bara kan med hjälp av baksidan av en sked. Ställ in formen i frysen en stund.
  • Chokladfyllning

    Smält den mörka chokladen över vattenbad och låt svalna lite. Vispa samman Philadelphia med grädden tills det blir tjockt och krämigt. Sikta ner florsocker och häll ner den smälta chokladen och vänd om försiktigt.
  • Ta ut botten ut frysen och bred på chokladfyllningen. Ställ i kylskåp medan du gör den naturella fyllningen.
  • Naturell fyllning

    Vispa samman Philadelphia med grädden tills det blir tjockt och krämigt. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt samman allt med hjälp av en slickepott.
  • Ta ut formen ut frysen och bred försiktigt ut fyllningen ovanpå chokladlagret. Låt stelna i kylskåp 4 h.
  • Topping

    Rita ett spindelnät med chokladsås. Börja med att rita en liten cirkel i mitten av kakan och gör sedan större och större cirklar runt. Dra sedan med spetsen av en matkniv från mitten och ut mot kanterna så att det blir ett spindelnät. Dekorera eventuellt med lite godis, leksaksspindlar och myntablad.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 258,8 kj
kcal 61,8 kcal
Fett 4,3 g
Kolhydrater 5,0 g
Proteiner 0,7 g
Fiber (Englyst) 0,1 g