Marshmallow cheesecake
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 210 '
16

Ingredienser

  • 1 paket Oreo Cookies à 154 g (14 kex)
  • 75 g smör
  • 525 g Philadelphia Original
  • 300 g yoghurt (3,5 % fett)
  • 1 dl mjölk (3,5 % fett)
  • 350 g marshmallows
  • 6 blad gelatin
  • 150 g hallon
  • marshmallows för dekoration

Gör så här:

  • Lägg Oreo-kexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna tryck allt i en form (Ø 26 cm) med bakplåtspappersklädd botten.
  • Blanda Philadelphia och yoghurt med visp. Värm försiktigt upp mjölken i en kastrull, lägg i marshmallows och rör om tills de löses upp.
  • Låt gelatinbladen svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Lägg i gelatinet i marshmallow-mjölken och värm under omrörning tills gelatinet löst sig. Rör snabbt i Philadelphia-krämen. Fyll 1/3 av krämen i bakformen, fördela hallon på toppen och täck med resten av krämen. Kyl tårtan i minst tre timmar. Dekorera med marshmallows före servering.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1084,6 kj
kcal 259,0 kcal
Fett 14,0 g
Kolhydrater 32,0 g
Proteiner 4,0 g