Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Oreocheesecake med vit choklad
Förberedelsetid
 30 '
Totaltid
 270 '
8
Ingredienser
400 g
Philadelphia Original
4 msk
vatten
200 g
Marabou vit choklad
, smält
1
rör
Oreo-kakor
, krossade (ca 154 g)
5
äggvitor
200 g
färska hallon
2 msk
florsocker
Gör så här:
Spänn fast bakpapper i botten på en springform (ca 22 cm). Mixa
Oreo
och tryck ut kaksmulorna i botten på formen.
Vispa
Philadelphia
slät med lite
vatten
.
Smält
chokladen
i 30 sekunders intervaller i micron eller över ett vattenbad. Låt svalna något.
Vänd ner den smälta
chokladen
i
Philadelphian
under omrörning. Vispa några minuter tills smeten har fått en luftig och krämig konsistens.
Vispa
äggvitor
hårt i en separat skål. Vänd ner
äggvitan
i
Philadelphia
-krämen och häll smeten i bakformen. Frys minst 2-3 timmar.
Mosa ihop
hallon
och
florsocker
i en skål. Bred ut hallonpurén ovanpå cheesecaken och ställ in i frysen minst 1 timme till.
Ta ut cheesecaken ur frysen ca 30 minuter innan servering så den hinner tina.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1569,3 kj
kcal
374,8 kcal
Fett
21,8 g
Kolhydrater
36,3 g
Proteiner
7,3 g
Fiber (Englyst)
1,8 g
Du kanske
också gillar
Våfflor med Philadelphia-kräm
Cheesecake med vit choklad
Risotto med rosésallad
Tillbaka till alla recept