Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Rabarberpaj-cheesecake
Förberedelsetid
 30 '
Totaltid
 270 '
12
Ingredienser
Cheesecake:
14 st
digestivekex
100 g
smör
600 g
Philadelphia Original
2 dl
strösocker
2 dl
vispgrädde
100 g
rabarber
, fryst
Smulpajstopping:
50 g
smör
, rumstempererat
2 dl
vetemjöl
1 dl
strösocker
Gör så här:
Mixa
kexen
till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält
smöret
och blanda det med kexsmulet till en formbar massa.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (23 cm) och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Vispa
Philadelphia
och
strösocker
till en jämn och krämig smet.
Vispa
grädden
i en annan bunke och vänd försiktigt ner den i
Philadelphiasmeten
.
Bred ut cheesecakesmeten i springformen och tryck ner den frysta
rabarbern
jämnt fördelat i cheesecaken.
Ställ cheesecaken i kylskåpet för att stelna medan du gör smuldegstoppingen.
Smulpajstopping:
7.Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman alla ingredienser till en deg och smula ut den på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda smulpajstoppingen i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt toppingen svalna helt och hållet innan du garnerar din cheesecake med den.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1935,0 kj
kcal
462,1 kcal
Fett
30,0 g
Kolhydrater
40,5 g
Proteiner
6,4 g
Fiber (Englyst)
1,4 g
Du kanske
också gillar
Cheesecake med litchi
Cheesecake med jordgubbar
Cheesecake med popcorn
Tillbaka till alla recept