Avokado & lime cheesecake
No Video
  • Förberedelsetid 30 '
  • Totaltid 210 '
15

Ingredienser

  • 150 g savoiardikex
  • 125 g smör
  • 1 lime
  • 1 avokado
  • 525 g Philadelphia Original
  • 3 dl yoghurt (3,5 % fett)
  • 6 blad gelatin
  • 30 ml flädersaft
  • 100 g socker
  • 30 g pistaschnötter (hackade)

Gör så här:

  • Lägg savoiardkexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck in allt i fyrkantig form försedd med bakplåtspapper (ca. 24 x 24 cm).
  • Tvätta limen, skala och pressa ur saften. Mosa den skalade avokadon med en gaffel och blanda röran med 3 msk limejuice. Blanda Philadelphia och yoghurt med en visp i en separat skål.
  • Låt gelatinbladen svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt sockret och värm allt under omrörning tills gelatinet och sockret har löst sig. Rör snabbt in det i Philadelphia-krämen.
  • Blanda hälften av krämen med avokadomoset och fyll i formen. Rör i flädersaften i resten av Philadelphia-krämen och häll den som ett övre skikt i formen; låt stå i kylen i minst tre timmar. Dekorera med pistaschnötter och limebitar före servering.

TipsTips

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 1109,7 kj
kcal 265,0 kcal
Fett 19,0 g
Kolhydrater 23,0 g
Proteiner 5,0 g