Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Cheesecake med färska bär
Förberedelsetid
 35 '
Totaltid
 275 '
10
Ingredienser
Botten:
250 g
digestivekex
80 g
smör
Fyllning:
800 g
Philadelphia Original
, rumstempererad
3 dl
vispgrädde
6
gelatinblad
100 g
florsocker
0.5 tsk
vaniljsocker
Dekoration:
200 g
färska bär
(exempelvis jordjubbar, hallon, blåbär)
Använd en
springform
med 24 cm diameter.
Klipp ut en cirkel från ett
bakplåtspapper
och lägg den i botten på springformen.
Gör så här:
Botten: Smält
smöret
. Finmal
kexen
i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade
kexen
med det smälta
smöret
och rör ihop ingredienserna. Tryck ner blandningen i springformen. Sätt formen i kylskåpet i cirka 30 minuter.
Fyllning: Lägg
gelatinbladen
i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm 1 dl av
vispgrädden
i 10–15 sekunder i mikrovågsugn eller i en liten stekpanna, krama ur vattnet ur
gelatinbladen
och smält dem i
vispgrädden
. Rör tills blandningen har svalnat. Rör ihop
florsockret
,
Philadelphiaosten
och
vaniljsockret
i en skål, tills att blandningen blir mjuk. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Vispa resten av vispgrädden tills att du får små toppar på
grädden
. Vänd ner den vispade
grädden
i ostkrämen. Blanda försiktigt. Fördela blandningen över kexbottnen i springformen. Täck springformen med plastfolie och låt den stå i kylskåpet i 4 timmar eller tills att kakan har satt sig.
Dekoration: Garnera din cheesecake med valfria
bär
.
Tips
Tips
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
1819,9 kj
kcal
434,6 kcal
Fett
30,6 g
Kolhydrater
31,4 g
Proteiner
7,8 g
Du kanske
också gillar
Pizza Bianca med Philadelphia Tryffel och lufttorkad skinka
Krämig tryffelpasta med hyvlad champinjon
Mango-smoothie med ingefära
Tillbaka till alla recept