Cheesecake med skogsbär
No Video
  • Förberedelsetid 15 '
  • Totaltid 60 '
8

Ingredienser

  • 200 g chokladkex
  • 80 g smör
  • 3 st gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 250 g Philadelphia Original
  • 1.5 dl florsocker
  • 200 g hallon
  • 0.25 dl florsocker
  • 0.5 citron, saften från

Gör så här:

  • Finfördela kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
  • Klä en 16 cm Ø rund form med smörpapper. Häll i kaksmulorna och platta ut jämt med en sked. Ställ i kylen cirka 15 min.
  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ett par minuter. Koka försiktigt upp 1 dl av grädden i en kastrull. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och lägg i grädden. Rör om tills det smält.
  • Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör samman vaniljen med Philadelphia Classic och florsocker till en slät kräm.
  • Vispa resterande grädde och rör samman med Philadelphia-krämen och gelatingrädden. Häll på smulade kex.
  • Kyl ner i kylskåp i minst 4 timmar.
  • Mixa hallon med florsocker och saft av en halv citron. Dekorera gärna med färska bär.

TipsTips

  • Det här receptet är en variant av cheesecake utan ägg och som inte gräddas i ugn.

Näringsvärde

Näringsvärde Per portion
Energivärde 2173,4 kj
kcal 519,0 kcal