Recept
Produkter
Om Philadelphia
Dubbelt så gott
Nyheter
Om Hållbarhet
Professional
Tillbaka till alla recept
Cheesecake med skogsbär
Förberedelsetid
 15 '
Totaltid
 60 '
8
Ingredienser
200 g
chokladkex
80 g
smör
3 st
gelatinblad
2 dl
vispgrädde
1 st
vaniljstång
250 g
Philadelphia Original
1.5 dl
florsocker
200 g
hallon
0.25 dl
florsocker
0.5
citron
, saften från
Gör så här:
Finfördela kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Klä en 16 cm Ø rund form med smörpapper. Häll i kaksmulorna och platta ut jämt med en sked. Ställ i kylen cirka 15 min.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ett par minuter. Koka försiktigt upp 1 dl av grädden i en kastrull. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och lägg i grädden. Rör om tills det smält.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör samman vaniljen med Philadelphia Classic och florsocker till en slät kräm.
Vispa resterande grädde och rör samman med Philadelphia-krämen och gelatingrädden. Häll på smulade kex.
Kyl ner i kylskåp i minst 4 timmar.
Mixa hallon med florsocker och saft av en halv citron. Dekorera gärna med färska bär.
Tips
Tips
Det här receptet är en variant av cheesecake utan ägg och som inte gräddas i ugn.
Näringsvärde
Näringsvärde
Per portion
Energivärde
2173,4 kj
kcal
519,0 kcal
Du kanske
också gillar
Sallad med ostsås
"Egg surprise"
White pizza med grönkål
Tillbaka till alla recept